De aandeelpercentages

Fashion verslaat boeken en elektronica volgens het Europese onderzoek van Kantar TNS - DPD van september 2017. Fashion, schoenen, vrije tijd doet het online goed. Sterke opkomer is home, furniture en tuin. 

Steeds meer shoppers kopen ook buiten de landsgrenzen, Amerika en China zijn favoriet. Ook TMallWish, TaoBao en vooral AliExpress mogen zich op steeds meer bezoekers verheugen. 

Door het vele online shoppen is een logisch gevolg dat het aantal winkels afneemt. In de laatste jaren zijn er in ons land meer dan 7.000 winkels verdwenen. Het aandeel van digitaal lag in 2016 op 26 procent en zal naar verwachting van banken en grote onderzoeksbureaus naar 50 procent groeien. Met andere woorden, de helft van de aankopen wordt digitaal gedaan. Veel gemeenten ondersteuen het concept bruisende binnensteden van VNO-NCW en MKB-Nederland   waarin over herinrichting van de binnensteden wordt nagedacht. Hieronder zie je dat Nederland bij de top drie van het hoogste aantal retail vierkante meters per hoofd van de bevolking van Europa scoort. Niet onlogisch dat onze vaderlandse retail het mede hierdoor extra moeilijk heeft.

Kansen zijn er meer dan voldoende, 'gewoon' even goed invullen. Hoe dat kan lees je op de verschillende pagina's van deze site. Onze ervaring heeft wel geleerd dat er slechts twee mogelijkheden zijn. Of je doet het goed óf je doet het niet, 'halfzwanger' gaat niet. Klinkt wat kneuterig, is het niet.