De aandeelpercentages

Fashion verslaat boeken en elektronica volgens het Europese onderzoek van Kantar TNS - DPD van september 2017. Fashion, schoenen, vrije tijd doet het online goed. Sterke opkomer is home, furniture en tuin. 

Door het vele online shoppen is een logisch gevolg dat het aantal winkels afneemt. In de laatste jaren zijn er meer dan 7.000 winkels verdwenen. Het aandeel van digitaal lag in 2016 op 26 procent en zal naar verwachting van banken en grote onderzoeksbureuas naar 50 procent groeien. Met andere woorden, de helft van de aankopen wordt digitaal gedaan. Voor veel gemeentes een mooie kans de herinrichting van de binnensteden aan te pakken.

Steeds meer shoppers kopen ook buiten de landsgrenzen, Amerika en China zijn favoriet. Ook TMallWish, TaoBao en vooral AliExpress mogen zich op steeds meer bezoekers verheugen. 

Kansen zijn er meer dan voldoende, 'gewoon' even goed invullen. Hoe dat kan lees je op de verschillende pagina's van deze site. Onze ervaring heeft wel geleerd dat er slechts twee mogelijkheden zijn. Of je doet het goed óf je doet het niet, 'halfzwanger' gaat niet. Klinkt wat kneuterig, is het niet. Bel of mail ons gerust voor meer informatie.