Innovaties

Op deze pagina zie je een aantal video's van innovaties. De stad van morgen. Zelfrijdende vrachtwagens. Kunstmatige intelligentie, robotisering, spraakgestuurde sytemen, het dringt ons leven binnen. De eerste video is de Amazon Go van China. De tweede een Levis/Google jacket.

Hier zie je Levis innovatie in samenwerking met Google.

Eén van Elon Musks innovatieve denkbeelden.

Amazon Fresh is in 2008 in Amerika geintroduceerd. Het concept wordt nu uitgebreid met Fresh pick ups. Drive ins zoals we die van McDonalds kennen. In mei dit jaar is Amazon Fresh ook van start gegaan in Berlijn en Hamburg, andere grote Duitse en Engelse steden volgen.

Dollar Shave Club is voor 1 miljard$ door Unilever ingelijfd. D2C - direct to consumer - snijdt de tussenlagen er uit. Agenten, distributeurs en nu ook stenen retail hebben het nakijken. Unilever gebruikt de enorme traffic van Amazon, linkt door naar de eigen website en levert met een vaste frequentie de producten naar de consument. Goed voor een hoge marge.

Hieronder zie je mogelijkheden die Google biedt. Wil je meerdere marketplaces aansluiten dan is het aan te bevelen een middleware aan je systeem te koppelen. Meer hierover op deze pagina.

Amazon gaat al een stapje verder, begin dit jaar werd Echo Look geīntroduceerd. Het systeem geeft je stijladviezen. Het weet wat er bij je in de kast hangt.....

Hier zie je de stad van morgen volgens de Zweden. Een samenwerkingverband van Volvo en Götheborgs stad.

Onderstaand het Tmall VR concept van Alibaba waar de Chinezen direct bij Macy's in Amerlka kunnen inkopen.

Self-driving trucks. Wordt al ingezet in de VS. 

Hier zie je de 'unmanned' toekomst van logistiek zoals JD.com die ziet. JD.com is een webstore met ruim 80 miljard dollar omzet in China, het is Alibaba's grootste concurrent.

The Kitty Hawk flyer zit nog in de testfase, Larry Page, een van de Google founders is mede sponsor.

Hier zie je hoe Alibaba's logistieke partner Cainiano de Amazon Kiva robots - schaamteloos - heeft gekopieerd.

Iets meer weten over marketplaces? Klik dan hier.